Програмне забезпечення системи кібербезпеки клієнтського доступу до бази аналітичних даних ґрунтів - Ісаченков, Едуард Віталійович; Isachenkov, Eduard (ЦНТУ, 2025)
В даній кваліфікаційній бакалаврській розроблено програмне забезпечення системи, яке призначення для збільшення рівня кібербезпеки клієнтського доступу до бази аналітичних даних ґрунтів. Метою розробки є ПЗ системи кібербезпеки клієнтського доступу до бази аналітичних даних ґрунтів. В процесі роботи було ознайомлено з існуючими системи, технологіями, архітектурами та програмними рішеннями. Після аналізу обрано використовувати технологію Dropbox API та шифрування/дешифрування файлів користувача при відправленні/отриманні на хмарне середовище, симетричним шифром Kalyna стандарту 7624:2014 з використанням в режимі CBC. In this bachelor's thesis, the system software is developed to increase the level of cybersecurity of client access to the soil analytical database. The purpose of the development is the software of the cybersecurity system for client access to the soil analytical database. In the course of the work, got acquainted with existing systems, technologies, architectures and software solutions. After the analysis, it was chosen to use Dropbox API technology and encrypt/decrypt user files when sending/receiving them to the cloud environment, using the Kalyna symmetric cipher of the 7624:2014 standard in CBC mode.
Software of the cybersecurity system of client access to the database of soil analytical data
Keywords: ПЗ; система; кібербезпека; API; шифрування; дешифрування; Kalyna; CBC; software; system; cybersecurity; encryption; decryption