Маятниковий збудник резонансних вібрацій спрямованої дії - Філімоніхін, Г. Б.; Яцун, В. В.; Філімоніхіна І. І.; Єніна, І. І.; Мелешко, Є. В.; Гуцул В. І.; Мацуй, А. М.; Невдаха, Ю. А. (ЦНТУ, 2023)
Маятниковий збудник резонансних вібрацій спрямованої дії, що містить електродвигун, основу, вал, маятник, причому вал встановлений в основу з можливістю обертання, маятник вільно насаджений на вал так, що при обертанні маятника навколо вала виникають сили в'язкого опору, який відрізняється тим, що містить аналогічний електродвигун, вал і маятник, причому аналогічний електродвигун надає аналогічному валу протилежний напрямок обертання.
Keywords: маятник; інерційний збудник; вібрації; pendulum; inertial exciter; vibrations