Уточнення математичної моделі витрати палива автомобілем при використанні бінарних сумішей - Орисенко, О. В.; Нестеренко, М. М. (КНТУ, 2010)
У статті уточнено існуючу математичну модель витрат палива автомобілем для її більш простого застосування при роботі двигуна на бінарних сумішах альтернативного і традиційного дизельних палив. Уточнення здійснено шляхом спостереження за зміною ефективної витрати палива теоретичними методами теплового розрахунку ДВЗ в залежності від елементарного складу палива.
Keywords: математична модель; дизельне паливо; метиловий ефір ріпакового масла; бінарна суміш; ефективна витрата палива