Розробка технології обробки стакана підшипника п’яти з дослідженням впливу режимів різання на шорсткість оброблюваної поверхні - Єрмаков, Олександр Костянтинович; Yermakov, Oleksandr (ЦНТУ, 2025)
Якість поверхонь деталей машин є одним із найважливіших експлуатаційних показників, що безпосередньо визначає їх довговічність, зносостійкість, корозійну стійкість, втомну міцність та контактну жорсткість. У сучасному машинобудуванні, де вимоги до надійності та ресурсу вузлів і механізмів постійно зростають, забезпечення заданих параметрів шорсткості обробленої поверхні набуває першочергового значення. Метою даної кваліфікаційної роботи є підвищення ефективності процесу механічної обробки та якості оброблюваних поверхонь шляхом встановлення закономірностей впливу режимів різання на параметри шорсткості. The quality of machine part surfaces is one of the most important operational indicators, directly determining their durability, wear resistance, corrosion resistance, fatigue strength, and contact stiffness. In modern mechanical engineering, where the requirements for the reliability and service life of components and mechanisms are constantly increasing, ensuring the specified roughness parameters of the machined surface is of paramount importance. The purpose of this qualification work is to improve the efficiency of the machining process and the quality of machined surfaces by establishing the patterns of influence of cutting modes on roughness parameters.
Development of a technology for machining heel bearing cups with research into the effect of cutting mode son the roughness of the machined surface
Keywords: шорсткість; технологія обробки; різець токарний; кут в плані; процес різання; roughness; machining technology; turning tool; angle in the plane; cutting process