Experimental Estimate of the Efficiency of Basic Tilling by Chisel Equipment in the Conditions of Soil Compaction - Leschenko, S.; Salo, V.; Petrenko, D.; Лещенко, C. М.; Сало, В. М.; Петренко, Д. І. (КНТУ, 2014)
The work discloses experimental estimates of the efficiency of basic boardless tilling by chisel equipment in the conditions of considerable compaction of the plough layer. The factors that prove expediency of soil chiselling and the outcomes of introduction into technological growing processes of this resource saving tilling were presented. The design of chisel blade with vertical and horizontal deformators was suggested. The results of experimental research of the designed chisel showed influence of speed parameters and a set of additional working organs on the indicators of soil grinding were given. Робота присвячена експериментальній оцінці ефективності основного безвідвального обробітку ґрунту чизельними знаряддями в умовах значного переущільнення орного горизонту. Наведені фактори, що доводять доцільність проведення чизелювання ґрунтів та наслідки впровадження в технологічні процеси вирощування цього ресурсозберігаючого способу основного обробітку. Запропоновано конструкцію чизельної лапи з вертикальними та горизонтальними деформаторами. Приведені результати експериментальних досліджень розробленого чизеля в ході яких встановлено вплив швидкісних параметрів та набору додаткових робочих органів на якісні показники подрібнення ґрунту.
Експериментальна оцінка ефективності основного обробітку ґрунту чизельними знаряддями в умовах переущільнення
Keywords: soil compaction; chisel blade; quality of grinding; fertility decrease; resource saving technologies; переущільнення ґрунту; чизельна лапа; якість кришення; зниження родючості; ресурсозберігаючі технології