Вплив способів основного обробітку ґрунту на врожайність цукрових буряків в Степу України - Цируленко, Сергій Валерійович; Tsyrulenko, Serhii (ЦНТУ, 2023)
В представленій кваліфікаційній роботі зроблена спроба вдосконалення технології цукрових буряків шляхом обрання кращого агрегату для основного обробітку ґрунту та вдосконалення якості дражованого насіння шляхом введення до дражувальної суміші інсектицидів з метою підвищення посівних якостей насіння, захисту їх від хвороб та продуктивності цукрових буряків. Метою роботи є вивчити вплив вибору знаряддя для основного обробітку ґрунту та інсектицидів для обробки насіння цукрових буряків на їх продуктивність. Встановлено, що вибір кращого знаряддя для основного обробітку ґрунту дає змогу збільшити врожайність цукрових буряків за рахунок кращого розпушення ґрунту для розвитку коренеплодів, а включення інсектицидів до оболонки дражованого насіння в процесі передпосівної підготовки, забезпечить підвищення польової схожості та продуктивності цукрових буряків в умовах Степу України. In the presented qualification work, an attempt was made to improve sugar beet technology by choosing the best unit for the main tillage and improving the quality of coated seeds by introducing insecticides into the coated mixture in order to improve the sowing qualities of seeds, protect them from diseases and productivity of sugar beets. The purpose of the work is to study the influence of the choice of tools for the main tillage and insecticides for the treatment of sugar beet seeds on their productivity. It has been established that the choice of a better tool for the main tillage makes it possible to increase the yield of sugar beets due to better loosening of the soil for the development of root crops, and the inclusion of insecticides in the coating of coated seeds in the process of pre-sowing preparation will ensure an increase in field germination and productivity of sugar beets in the conditions of the Steppe of Ukraine.
The influence of methods of main tillage on the yield of sugar beets in the Steppe of Ukraine
Keywords: цукрові буряки; способи висіву; врожайність; sugar beets; methods of sowing; productivity