Розвиток контролю діяльності некомерційних комунальних підприємств – закладів охорони здоров’я - Савченко, В. М.; Юрченко, О. В.; Savchenko, V.; Yurchenko, O. (Університет ДФС України, 2021)
Охорона здоров’я – це сфера, що забезпечує фізичне існування суспільства. Трансформація системи охорони здоров’я проводилась з метою забезпечення всім громадянам України рівного доступу до якісних медичних послуг, з орієнтацією системи на пацієнта. У результаті трансформації створено на базі бюджетних закладів охорони здоров’я комунальних некомерційних підприємств. У цьому світлі потребувала радикальної трансформації модель управління, зокрема, в стосовно організації та методики внутрішнього та відомчого контролю. Healthcare is a sphere that provides physical existence of society. The transformation of the health care system was carried out in order to provide all citizens of Ukraine equal access to quality medical services, with the orientation of the system on the patient. As a result of transformation, based on budget health facilities, communal non-profit enterprises. In this light needed a radical Transformation Management Model, in particular in relation to the organization and methodology Internal and departmental control.
Development of monitoring of non-commercial utilities – health facilities
Keywords: комунальні некомерційні підприємства; неприбуткові установи; заклади охорони здоров’я; establishments of health protection; communal noncommercial enterprises; unprofitable establishments