Інвестиційні монети США в національних кольорах України - Воронін, І.; Voronin, I. (ЦНТУ, 2025)
У статті розглянуто американські інвестиційні монети 2022 року, на яких відображено алегоричний образ Свободи та українську символіку, зокрема синьо-жовтий прапор і соняшники, що символізують боротьбу України за незалежність та пам’ять про захисників. Проаналізовано значення кольорового дизайну монет як інструменту підтримки України та благодійної ініціативи, поєднуючи нумізматичну та соціальну складові. The article discusses American investment coins from 2022, which feature an allegorical image of Liberty and Ukrainian symbols, including the blue and yellow flag and sunflowers, symbolising Ukraine's struggle for independence and the memory of its defenders. The significance of the colourful design of the coins as a tool for supporting Ukraine and a charitable initiative, combining numismatic and social components, is analysed.
Investment coins of the United States in the national colours of Ukraine
Keywords: інвестиційні монети; українська символіка; свобода; благодійність; investment coins; ukrainian symbols; freedom; charity