Синтез нових черв’ячних передач - Ковришкін, М. О.; Хамуйєла Ж.А. Герра (КНТУ, 2006)
Внесено пропозиції щодо синтезу черв’ячних передач на основі ділянок тригонометричних, зворотних тригонометричних, гіперболічних та зворотних гіперболічних функцій. Синтезовано черв’ячну передачу на основі зворотної тригонометричної функції арктангенс. Suggestion in relation to the synthesis of worm-gears is borne on the basis of areas of trigonometric, reverse trigonometric, hyperbolical and reverse hyperbolical functions. The worm-gear is synthesized on the basis of reverse trigonometric function arktangens.
Keywords: синтез; черв’ячна передача; черв’як; угнутий профіль