Управління фінансовою безпекою комерційного банку - Кударенко, Олександр Васильович; Kudarenko, Oleksandr (ЦНТУ, 2024)
У роботі розглянуто теоретико-методологічні засади управління фінансовою безпекою комерційного банку. Визначено сутність та економічну основу фінансової безпеки комерційних банків, проведено визначення рівня фінансової безпеки комерційних банків та визначення рівня фінансової безпеки кількісними методами. АТ КБ «Приватбанк», розглянуто організаційну та фінансово-економічну оцінка діяльності АТ КБ «Приватбанк», проведено аналіз та оцінку результатів фінансово-економічної безпеки АТ КБ «Приватбанк» Розглянуто заходи забезпечення фінансової безпеки комерційного банку, визначено методи фінансової безпеки комерційних банків. The paper examines the theoretical and methodological principles of managing the financial security of a commercial bank. The essence and economic basis of financial security of commercial banks was determined, the level of financial security of commercial banks was determined and the level of financial security was determined by quantitative methods. JSC CB "Privatbank", the organizational and financial and economic assessment of the activities of JSC CB "Privatbank" was considered, the analysis and evaluation of the results of the financial and economic security of JSC CB "Privatbank" was carried out Measures to ensure the financial security of a commercial bank are considered, methods of financial security of commercial banks are determined.
Management of financial security of a commercial bank
Keywords: комерційні банки; безпека; фінансова безпека комерційних банків; стратегічні та тактичні рівні фінансової безпеки; механізм реалізації фінансової безпеки; SWOT аналіз АТ КБ «Приватбанк»; commercial banks; security; financial security of commercial banks; strategic and tactical levels of financial security; financial security implementation mechanism; SWOT analysis of Privatbank JSC