Актуальні питання визнання необоротних активів у будівництві - Задорожний, М. З.; Zadorozhnyi, M. (ЦНТУ, 2024)
Найбільшу частку серед активів підприємства займають необоротні активи. Враховуючи варіативність, комплексність та системність визнання необоротних активів, ускладненим є їх відображення у бухгалтерському обліку та звітності підприємств. Додаткові труднощі в облікове відображення операцій з необоротними активами вносить галузева специфіка підприємства. Зокрема, унікальною галуззю у контексті використання необоротних активів є будівництво, що значно впливає на методику та організацію обліку тощо. Non-current assets occupy the largest share among the company's assets. Taking into account the variability, complexity and systematic recognition of non-current assets, it is difficult to reflect them in the accounting and reporting of enterprises. Additional difficulties in the accounting display of transactions with non-current assets are introduced by the industry specifics of the enterprise. In particular, construction is a unique industry in the context of the use of non-current assets, which significantly affects the methodology and organization of accounting etc.
Actual issues of recognition of non-current assets in construction
Keywords: облік; необоротні активи; критерії визнання; будівельна галузь промисловості; accounting; non-current assets; recognition criteria; construction industry