Stezhko, N.Стежко, Н. В.2016-07-012016-07-012014Stezhko, N. Liberalization of the World Trade of Agricultural Products as a Factor of Providing of Food Safety / N. Stezhko // Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія : Економічні науки. – 2014. - Вип. 37, ч. І. – С. 82-86.https://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/2856The article researches the problems of liberalization of the market of agricultural products as a constituent part of food safety. It was established that agricultural sector of most economically developed countries is protected by a complex and quite effective state system of measures that include such instruments as tariff system, non-tariff restrictions, quantitative restrictions on import, licensing and voluntary restrictions on export. У статті досліджено проблеми лібералізації ринку сільськогосподарської продукції як невід’ємної складової продовольчої безпеки. Встановлено, що сільськогосподарський сектор більшості економічно розвинених країн захищений складною і досить ефективною державною системою заходів, що включає такі інструменти, як тарифна система, нетарифні обмеження, кількісні обмеження імпорту, ліцензування, добровільні обмеження експорту.enliberalizationprotectionisminternational tradefood marketfood safetyлібералізаціяпротекціонізмміжнародна торгівляпродовольчий ринокпродовольча безпекаLiberalization of the World Trade of Agricultural Products as a Factor of Providing of Food SafetyЛібералізація світової торгівлі сільськогосподарською продукцією як фактор забезпечення продовольчої безпекиArticle