Дослідження впливу режимів різання при швидкісному точінні керамічною пластиною з вайпер геометрією на параметри якості оброблюваної поверхні - Огнарьов, С. С.; Скібінський, О. І.; Селєхова, В.М. (ЦНТУ, 2024)
У статті розглянуто сутність швидкісного точіння, як прогресивного методу металообробки, а також вайпер геометрію різальної пластини. Досліджено вплив швидкості, подачі та глибини різання при швидкісному точінні різцем із керамічною різальною пластиною з вайпер геометрією на шорсткість оброблюваної поверхні.
Keywords: швидкісне точіння; вайпер геометрія; кераміка; подача; шорсткість