Реакція сої на попередники у сівозмінах з різним ступенем її насичення в Степу України - Плахотній, Сергій Григорович; Plakhotnii, Serhii (ЦНТУ, 2023)
Головна мета досліджень полягага у вивченні реакції сої на ступінь її насичення у сівозміні. Сільськогосподарським підприємствам північного Степу України рекомендовано розміщувати сою після кукурудзи на зерно. Це забезпечує більш високу врожайність порівняно з іншими попередниками та високу енергетичну ефективність її вирощування. Енергетичний коефіцієнт вирощування сої після кукурудзи на зерно становить 2,8 проти 2,5 – 2,6 після попередників гречка та пшениця озима. The main purpose of the research is to study the reaction of soybeans to the degree of its saturation in crop rotation. Agricultural enterprises of the Northern Steppe of Ukraine are recommended to place soybeans after corn on grain. This ensures a higher yield compared to other predecessors and high energy efficiency of its cultivation. The energy coefficient of soybean cultivation after corn per grain is 2.8 against 2.5-2.6 after the predecessors of buckwheat and winter wheat.
The effectiveness of the growth stimulator Aminorost in the cultivation of winter wheat in the steppe of Ukraine
Keywords: соя; сівозміна; врожайність; soybean; crop rotation; productivity