Моніторинг пропускної здатності повітряних ліній електропередавання в режимі реального часу - Пітель, Олександр Анатолійович; Pitel, Oleksandr (ЦНТУ, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є підвищення пропускної здатності повітряних ліній, на основі удосконалення їх систем моніторингу. У першому розділі роботи виконано критичний аналіз існуючих систем моніторингу пропускної здатності повітряних ліній і сформульовані часткові задачі дослідження. Другий розділ присвячений розробці математичної моделі теплового режиму неізольованого проводу та дослідженню впливу кліматичних факторів на його пропускну здатність. У третьому розділі проведено розробку системи моніторингу пропускної здатності повітряної лінії та всіх її підсистем. У четвертому розділі розроблено заходи безпеки при експлуатації повітряних ліній. За результатами роботи зроблено висновки. The purpose of the qualification work is to increase the capacity of overhead lines by improving their monitoring systems. In the first chapter of the work, a critical analysis of existing overhead line capacity monitoring systems was performed and partial research objectives were formulated. The second chapter is devoted to the development of a mathematical model of the thermal regime of a bare wire and the study of the influence of climatic factors on its throughput. In the third chapter, the development of a monitoring system for the capacity of the overhead line and all its subsystems was carried out. The fourth chapter develops safety measures for the operation of overhead lines. Based on the results of the work, conclusions were drawn.
Real-time monitoring of overhead power line capacity
Keywords: повітряна лінія; система моніторингу пропускної здатності; DLR; OTLM; температура проводу; вимірювальний перетворювач; overhead power line; ampacity monitoring system; temperature wire; measuring transducer