Математична модель втрат робочої рідини через радіальний зазор шестеренного насоса типу НШ - Матвієнко, О. О.; Matvienko, Oleksandr (КНТУ, 2005)
В статті розглянуто змінний характер величини зони ущільнення радіального зазору шестеренного насоса типу НШ і на основі отриманих результатів створено математичну модель втрат робочої рідини через радіальний зазор. There is analysis variable parameter of compaction area of radial clearance in gear pumps of НШ-type. The author of the article derive the simulator for calculation a radial leak on the basis of findings.
Mathematical model of working fluid leaks through the radial clearances of gear pumps
Keywords: радіальний зазор; втрати робочої рідини через радіальний зазор; довжина зони ущільнення радіального зазору; зона зростання тиску в шестеренних насосах; зона високого тиску в шестеренних насосах; шестеренний насос; gear pump; working fluid leaks through the radial clearances of gear pumps; length zone radial sealing clearance; zone growth pressure in gear pumps; area of high pressure in gear pumps