Автоматизація позиціонування маніпулятора фарбувального агрегату - Попов, Денис Віталійович; Popov, Denys (ЦНТУ, 2025)
Основною метою впровадження запропонованої системи є зниження витрат лакофарбових матеріалів завдяки оптимізації траєкторії руху розпилювача, а також мінімізація людського впливу на процес. Окрім цього, автоматизація сприяє покращенню умов праці обслуговуючого персоналу, зменшуючи вплив шкідливих речовин, які утворюються в процесі фарбування. The main goal of implementing the proposed system is to reduce the consumption of paint and varnish materials by optimizing the trajectory of the sprayer, as well as minimizing human influence on the process. In addition, automation helps improve the working conditions of service personnel, reducing the impact of harmful substances formed during the painting process.
Automation of positioning of the manipulator of the painting unit
Keywords: фарбувальний агрегат; позиціонування маніпулятора; автоматизація; dyeing unit; manipulator positioning; automation