Аналіз існуючих методів формування моделей потреб пасажирів у пересуваннях - Цинь, Сяосюань; Любий, Є. В.; Qin, Xiaoxuan; Liubyi, Ye. (ЦНТУ, 2025)
Основною метою статті є проведення аналітичного огляду існуючих методів формування моделей попиту на пересування пасажирів громадським транспортом. Результати огляду сучасних практик створення матриць пасажирських кореспонденцій спрямовані на удосконалення існуючих методів формування моделей транспортного попиту та розробку нових, використання яких створить можливість отримання точної та надійної основи для оцінювання результатів прогнозування розвитку міських транспортних систем. The aim of the article is to conduct an analytical review of existing methods of forming models of demand for passenger transportation by public transport. The results of the review of modern practices of creating passenger correspondence matrices are aimed at improving the existing methods of forming transport demand models and developing new ones, the use of which will make it possible to obtain an accurate and reliable assessment of the results of forecasting the development of urban transport systems.
Analysis of Existing Methods of Forming Models of Passenger Travel Needs
Keywords: інтервальна концепція; матриця кореспонденцій; пасажирські перевезення; транспортний попит; interval concept; correspondence matrix; passenger transportation; transport demand