Актори політичного процесу - Боднаров, О. Г. (КНТУ, 2007)
Головна складова політичного процесу, особливо при демократичному режимі, -сама активність людей, їх політичні дії, пов'язані з контролем над владою або тиском на неї. Із багато численних акцій (дій) і інтеракцій (взаємодій) різних акторів складають загальний хід і результати макропроцесу, який, треба згадати, вбирає в себе ряд мікропроцесів (або субпроцесів).
Keywords: політичний процес; громадянське суспільство; політична система; соціальна сфера; державне управління