Дослідження та програмна реалізація системи формування профілів захисту хмарних сервісів - Ященко, Денис Романович; Yashchenko, Denis (ЦНТУ, 2022)
В даній випускній кваліфікаційній роботі за другим (магістерським) рівнем вищої освіти розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи формування профілів захисту хмарних сервісів. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи формування профілів захисту хмарних сервісів. Об’єктом дослідження є процес формування профілів захисту хмарних сервісів. Предметом дослідження є методи формування профілів захисту хмарних сервісів. Методи дослідження базуються на методах захисту інформації, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи формування профілів захисту хмарних сервісів. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення. Розроблено зручний інтерфейс користувача. Наведені інструкції по роботі з програмними засобами. Програма може використовуватися на ПЕОМ архітектури IBM PC з ОС Windows 10/11. Програму розроблено в середовищі RAD Studio Delphi 10.4.In this final qualification work for the second (master's) level of higher education, software was developed, which is intended for the system of forming profiles for the protection of cloud services. The purpose of the development is the research and software implementation of the system for forming cloud service protection profiles. The object of the study is the process of forming cloud service protection profiles. The subject of the study is the methods of forming cloud service protection profiles. Research methods are based on information protection methods, mathematical statistics methods, and software development methods. The result of the work is the software implementation of the system for forming cloud service protection profiles. In the process of working on the software model, an analysis of existing hardware and software was performed. All components of the developed software are fully described. A convenient user interface has been developed. Instructions for working with software tools are provided. The program can be used on PCs of IBM PC architecture with Windows 10/11 OS. The program was developed in the RAD Studio Delphi 10.4 environment.
Research and software implementation of the system for forming cloud service protection profiles
Keywords: комп’ютерна інженерія; профілі захисту; хмарні сервіси; computer engineering; protection profiles; cloud services