Розробка заходів підвищення прибутковості діяльності підприємства готельно-ресторанної сфери (на прикладі Готель «Зірка», ПП «Россо Кіровоград» м. Кропивницький) - Савченко, Анна Ігорівна; Savchenko, Anna (ЦНТУ, 2025)
У вступі обґрунтовано актуальність теми, визначено мету, об'єкт та предмет дослідження. У першому розділі роботи досліджено теоретичні основи управління прибутковістю підприємств готельно-ресторанної сфери. Проаналізовано економічну сутність прибутковості та її роль у діяльності підприємств індустрії гостинності. Розглянуто методичні підходи до аналізу прибутковості підприємств готельно-ресторанного бізнесу та систему заходів підвищення прибутковості. Досліджено методи оцінки ризиків при впровадженні інноваційних технологій в індустрії гостинності тощо. The introduction substantiates the relevance of the topic, defines the purpose, object and subject of the research. The first chapter examines the theoretical foundations of profitability management in hotel and restaurant enterprises. The economic essence of profitability and its role in the activities of hospitality industry enterprises are analyzed. Methodological approaches to profitability analysis of hotel and restaurant businesses and a system of measures to increase profitability are examined. Methods for risk assessment in implementing innovative technologies in the hospitality industry are investigated etc.
Development of measures to increase the profitability of the hotel and restaurant sector
Keywords: прибутковість; готельно-ресторанна сфера; фінансово-економічний стан; інноваційні технології; Smart Room; Open Key; оцінка ризиків; інвестиційна ефективність; індустрія гостинності; profitability; hotel and restaurant sector; financial and economic condition; innovative technologies; risk assessment; investment efficiency; hospitality industry