Удосконалення публічного управління системою державних закупівель - Дежурко, Олена Володимирівна; Dezhurko, Olena (ЦНТУ, 2024)
Мета кваліфікаційної роботи – розробка науково обґрунтованих рекомендацій щодо удосконалення системи публічного управління державними закупівлями з метою підвищення її прозорості, ефективності та конкурентоспроможності, а також зменшення корупційних ризиків і забезпечення економічного зростання. Завдання: - дослідити теоретичну база публічного управління системою державних закупівель; - проаналізувати методи контролю здійснення державних закупівель; - здійснити аналіз практичного досвіду організації державних закупівель у Кропивницькій міській раді; - обґрунтувати можливості використання в Україні успішних практик світового досвіду у сфері публічних закупівель; - визначити перспективи інноваційних підходів до вдосконалення прозорості системи ProZorro. The purpose of the qualification work is to develop scientifically based recommendations for improving the public administration of public procurement in order to increase its transparency, efficiency and competitiveness, as well as to reduce corruption risks and ensure economic growth. Objectives: - to study the theoretical basis of public administration of the public procurement system; - to analyze the methods of control over public procurement; - to analyze the practical experience of organizing public procurement in Kropyvnytskyi City Council; - to substantiate the possibility of using successful practices of the world experience in the field of public procurement in Ukraine; - to determine the prospects for innovative approaches to improving the transparency of the ProZorro system.
Improvement of public procurement management systems
Keywords: публічне управління; державні закупівлі; прозорість; public administration; public procurement; transparency