Стежка поліського вовка: золотий перетин - Царук, А. П. (Просвіта, 2019)
Статтю присвячено поетико-тематичному аналізові лірики І. Павлюка 2011-2017 рр. Виокремлено домінування екзистенцій самотності, страждання, розглянуто роль порівнянь в обсервації станів душі нашого сучасника. Простежено особливості стилю, компаративні зв'язки та розвиток поезописьма лауреата Народної Шевченківської премії. Статью посвящено поэтико-тематическому анализу лирики Игоря Павлюка 2011-2017 гг. Выделены доминирующие экзистенции одиночества, страдания, рассмотрена роль сравнений в изучении состояний души нашего современника. Прослежены особенности стиля, историко-сравнительные связи и развитие творческого почерка лауреата Народной Шевченковской премии.
Keywords: Ігор Павлюк; самотність; мотив; стан душі; роль порівнянь; особливості стилю