Система автоматичного регулювання вологості формовочних сумішей для лиття деталей машин - Панченко, Андрій Петрович; Panchenko, Andriy (ЦНТУ, 2023)
Випускну кваліфікаційну роботу присвячено проблемі стабілізації вологості формовочних сумішей при виробництві деталей сільськогосподарських машин. В роботі виконано ідентифікацію вологості суміші в змішувачі як об’єкта управління та визначена його передаточна функція. Розроблена структурна схема цифрової системи автоматичного керування, обрані необхідні елементи та визначені їх передаточні функції. Проведений синтез цифрового регулятора методом побудови бажаної логарифмічної амплітудочастотної характеристики ЦСАК. Розроблена схема програмної реалізації дискретного коректуючого пристрою та принципова електрична схема цифрового регулятора на базі мікроконтролера з відповідними пристроями вводу та виводу інформації, для підключення датчика та управлінням виконавчим механізмом. The graduation qualification work is devoted to the problem of stabilizing the humidity of molding mixtures during the production of parts of agricultural machines. In the work, the moisture content of the mixture in the mixer was identified as a control object and its transfer function is defined. Developed the structural diagram of the digital automatic control system, the necessary elements are selected and their transfer functions are determined. The synthesis of the digital regulator was carried out by the method of constructing the desired logarithmic amplitude-frequency characteristic of the CSAC.
System of automatic humidity control of molding mixtures for casting machine parts
Keywords: деталі машин; формовочні суміші; система автоматичного керування; лиття; machine parts; molding mixtures; automatic adjustment system; casting