Оптимізація процесу обробки глибоких отворів - Пестунов, В. М.; Свяцький, В. В.; Придворова, С. В.; Pestunov, V.; Svyatsky, V.; Pridvorova, S. (КНТУ, 2012)
Наведені теоретичні і експериментальні дослідження механізмів приводів верстатів для обробки глибоких отворів. Показано, що застосування пристроїв із змінною величиною вильоту інструмента, а також механізмів вібраційного свердлення підвищують ефективність обробки глибоких отворів. In the article the theoretical and experimental researches of mechanisms of machine tools drives for the deep drilling are considered. The application of devices with a variable quantity of tool extension, and also mechanisms of vibration drilling raise effectiveness of deep-hole machining are demonstrated.
Optimization of treatment process of the deep bore
Keywords: глибоке свердлення; вібраційне різання; стійкість; жорсткість; інструмент; ефективність