Захватний пристрій робота - Мажара, В. А.; Годунко, М. О.; Щербина, К. К.; Артюхов, А. М.; Богатирьов, Д. В.; Богатирьова, К. Д.; Mazhara, V; Hodunko, M.; Shcherbyna, K.; Artiukhov, A.; Bohatyrov, D.; Bohatyrova, K. (ДО "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій", 2025)
Захватний пристрій робота складається із корпусу, ведучих і допоміжних ланок та затискних губок, причому у корпусі розміщено сервопривод, на якому закріплено черв'як, на ведучих ланках закріплено черв'ячні колеса, які входять в зачеплення з черв'яком. The robot's gripping device consists of a body, driving and auxiliary links, and clamping jaws, with a servo drive in the body on which the worm is mounted, and worm wheels on the driving links that engage with the worm.
Robot gripping device
Keywords: захватний пристрій; сервопривод; робот; роботизиваний комплекс; gripper; servodrive; robot; robotic complex