Дослідження та програмна реалізація системи бюджетування хмарної інформаційної системи для визначення ефективності її впровадження - Поляруш, Богдан Сергійович; Poliarush, Bohdan (ЦНТУ, 2022)
В даній випускній кваліфікаційній роботі за другим (магістерським) рівнем вищої освіти розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи бюджетування хмарної інформаційної системи для визначення ефективності її впровадження. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи бюджетування хмарної інформаційної системи для визначення ефективності її впровадження. Об’єктом дослідження є процес бюджетування хмарної інформаційної системи для визначення ефективності її впровадження. Предметом дослідження є методи бюджетування хмарної інформаційної системи для визначення ефективності її впровадження. Методи дослідження базуються на методах реалізації хмарних технологій, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи бюджетування хмарної інформаційної системи для визначення ефективності її впровадження. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення. Розроблено зручний інтерфейс користувача. Наведені інструкції по роботі з програмними засобами. Програма може використовуватися на ПЕОМ архітектури IBM PC з ОС Windows 10/11. Програму розроблено в середовищі Delphi 10.4. In this graduation thesis for the second (master's) level of higher education, software was developed, which is intended for the budgeting system of the cloud information system to determine the effectiveness of its implementation. The purpose of the development is the research and software implementation of the budgeting system of the cloud information system to determine the effectiveness of its implementation. The object of the research is the budgeting process of the cloud information system to determine the effectiveness of its implementation. The subject of the study is the budgeting methods of the cloud information system to determine the efficiency of its implementation. Research methods are based on methods of implementing cloud technologies, methods of mathematical statistics, and methods of software development. The result of the work is the software implementation of the budgeting system of the cloud information system to determine the effectiveness of its implementation. In the process of working on the software model, an analysis of existing hardware and software was performed. All components of the developed software are fully described. A convenient user interface has been developed. Instructions for working with software tools are provided. The program can be used on PCs of IBM PC architecture with Windows 10/11 OS. The program was developed in the Delphi 10.4 environment.
Research and software implementation of the budgeting system of the cloud information system to determine the effectiveness of its implementation
Keywords: комп’ютерні науки; бюджетування; хмарна інформаційна система; ефективність; computer science; budgeting; cloud information system; efficiency