Застосування інноваційних технологій навчання у процесі викладання економічного аналізу - Лисенко, А. М. (ВАДНД, 2022)
Автор акцентує увагу на застосуванні таких видів інноваційних технологій навчання у процесі викладання економічного аналізу: особистісно-орієнтоване навчання, диференційований підхід, інформаційно-комп’ютерні технології, метод залучення до проектів, метод вирішення проблем, нетрадиційні форми та методи навчання. У порівнянні з класичними підходами, інноваційні технології сприяють кращому засвоєнню здобувачами вищої освіти програмного матеріалу, розвитку у них творчого мислення, аналітичних здібностей та комунікабельності, вміння систематизувати інформацію та робити висновки, орієнтуватися на постійне самовдосконалення із застосуванням сучасних технологій навчання. При цьому застосовуються колективні, групові та індивідуальні форми організації процесу навчання, формується демократичний стиль взаємодії між викладачем та здобувачами освіти. В контексті таких відносин активується особистісна позиція здобувача та його інтерес до навчання.
Keywords: економічна освіта; економічний аналіз; інноваційні технології навчання; форми організації процесу навчання; особистісно-орієнтоване навчання; диференційований підхід; інформаційно-комп’ютерні технології; метод залучення до проектів; методи вирішення проблем; нетрадиційні форми та методи навчання