Підвищення ефективності експлуатації спеціалізованого рухомого складу визначенням оптимальної масової місткості кузова у ТОВ «Екостайл» м. Кропивницький - Шульгін, Юрій Ігорович; Shulhin, Yurii (ЦНТУ, 2024)
Дано класифікацію спеціалізованих транспортних засобів для збирання і вивезення твердих побутових відходів. Проаналізовано вплив різних факторів на оптимальне значення масової місткості кузова сміттєвозів. Наведено актуальність та обґрунтовано тему бакалаврської роботи і її практичну новизну. Наведено аналіз показників ефективності сміттєвоза в залежності від різних умов функціонування. Дано математичне очікування маси твердих побутових відходів в залежності від теоретичної функції розподілу їх дальності транспортування. Визначено щільності розподілу оптимальної масової місткості кузова сміттєвоза. Дано аналіз витрат на експлуатацію у сфері застосування сміттєвозів. Визначено величини річних питомих витрат сміттєвозів у сучасних умовах функціонування. The classification of specialized vehicles for the collection and removal of solid household waste is given. The influence of various factors on the optimal value of the mass capacity of the garbage truck body is analyzed. The relevance and justification of the topic of the bachelor's thesis and its practical novelty are given. The analysis of the efficiency indicators of the garbage truck depending on various operating conditions is given. The mathematical expectation of the mass of solid household waste depending on the theoretical distribution function of their transportation distance is given. The distribution densities of the optimal mass capacity of the garbage truck body are determined. The analysis of operating costs in the field of garbage truck application is given. The values of the annual specific costs of garbage trucks in modern operating conditions are determined.
Increasing the efficiency of operation of specialized rolling stock by determining the optimal mass capacity of the body at LLC "Ecostyle", Kropyvnytskyi
Keywords: ефективність експлуатації; спеціалізований рухомий склад; масова місткість кузова; operational efficiency; specialized rolling stock; body mass capacity