Дослідження металевої конструкції будівельного щоглового підіймача для малоповерхового будівництва з метою оптимізації параметрів - Томаченко, Євгеній Олександрович; Tomachenko, Yevhenii (ЦНТУ, 2025)
У кваліфікаційній магістерській роботі проведено дослідження металевої конструкції будівельного щоглового підіймача для малоповерхового будівництва з метою оптимізації його параметрів. В роботі розглянуто основні аспекти проектування та розрахунку конструкції, зокрема визначення навантажень, комп'ютерне моделювання та аналіз напружено-деформованого стану. Проведено дослідження з метою визначення оптимальних параметрів конструкції, що забезпечують мінімальні габарити та масу щогли при дотриманні вимог міцності та стійкості. Результати досліджень можуть бути використані для подальшого проектування та вдосконалення будівельних підіймачів. The master's qualification work presents a study of the metal structure of a construction pole hoist for low-rise construction aimed at optimizing its parameters. The work examines the main aspects of the design and calculation of the structure, including load determination, computer modeling, and analysis of the stress-strain state. Research has been conducted to determine the optimal parameters of the structure, ensuring minimal dimensions and weight of the mast while meeting strength and stability requirements. The results of the research can be used for further design and improvement of construction hoists.
Research of the metal structure of a construction pole hoist for low-rise construction with the purpose of optimizing parameters
Keywords: будівельний підіймач; оптимізація параметрів; малоповерхове будівництво; construction hoist; parameter optimization; low-rise construction