Розвиток біржового товарного ринку сільськогосподарської продукції в умовах світової фінансово-економічної кризи - Чубань, В. С.; Chuban, V. (КНТУ, 2009)
Глобальна фінансова криза проявляэться в зростанні цін на нерухомість і продовольство, в скороченні робочих місць як в комерційних, так і в державних організаціях, у відсутності стабільності і втраті віри в майбутнє. Причини змін, що відбуваються, різні в кожній з країн світу. У статті розглянутий сучасний стан і тенденції розвитку біржового ринку і впливу на нього світової фінансово-економічної кризи. Розроблені рекомендації щодо підвищення ефективності функціонування товарних бірж в умовах світової фінансово-економічної кризи. The global financial crisis revealed in the rising of real estate and food production prices, reduction of working places in private organizations as well as in public ones under conditions of instability and loss of faith in future. The reasons of the current changes differ in each country. The article touches upon the current state and tendencies of exchange market development and the influence of the world financial and economic crisis on it. The recommendations regarding the effectiveness increase of the commodity exchange functioning under the conditions of financial & economic crisis has been worked out.
The development of the agricultural products` exchange market under the world financial and economic crisis
Keywords: біржа; біржова торгівля; біржовий ринок; товарний ринок; фінансово-економічна криза; антикризова стратегія; ринок сільськогосподарської продукції