Інтенсифікація процесу повітряної сепарації зерна - Бурченко, В. В.; Лещенко, С. М. (КНТУ, 2015)
Для підвищення ефективності повітряної сепарації зерна за рахунок вдосконалення способу введення матеріалу в ПСК передбачається використання багатоструменевого введення зерна, при якому матеріал подається в канал не суцільним потоком, а окремими струменями, між якими забезпечуються певні відстані. При такому введенні матеріалу в ПСК покращується продування збіжжя та здійснюється більш ефективне винесення легких домішок як в зоні його введення, так і в зоні розшарування матеріалу.
Keywords: інтенсифікація; сепарація; аеродинамічні властивості; повітряне розділення; зернова суміш; багаторівненве введення; багатоструменеве введення