Сучасний стан та перспективи розвитку банківського страхування - Леськів, Владислав Миколайович; Leskiv, Vlad (ЦНТУ, 2022)
У роботі досліджено теоретичні основи ефективної діяльності банків у сфері страхування; оцінено ефективність діяльності банківської установи АТ «МОТОР-БАНК» на ринку банківського страхування; виявлено проблеми та недоліки у системі забезпечення ефективності спільної діяльності банків і страхових компаній на фінансовому ринку; розроблено пропозиції щодо перспектив розвитку банківського страхування за участі АТ «МОТОР-БАНК». Сформульовано теоретико-методичні положення та розроблено практичні рекомендації щодо перспектив розвитку банківського страхування та підвищення ефективності діяльності комерційних банків на ринку страхування шляхомі представлення інтеграційних моделей взаємодії банків і страхових компаній на фінансовому ринку України. Зокрема: систематизовано організаційні основи діяльності комерційних банків на ринку страхування; дістало подальшого розвитку визначення поняття «фінансовий супермаркет», яке можна визначити як найбільші життєздатний варіант спільної діяльності комерційних банків і страхових компаній на фінансовому ринку. The theoretical bases of effective activity of banks in the sphere of insurance are investigated. The efficiency of activity of the banking institution of JSC "MOTOR-BANK" in the market of bank insurance was estimated. Problems and deficiencies in the system of ensuring the efficiency of joint activities of banks and insurance companies in the financial market were identified. Proposals on the prospects of development of bank insurance with the participation of JSC "MOTOR-BANK" have been developed. Theoretical and methodological provisions have been formulated and practical recommendations have been developed regarding the prospects for the development of bancassurance and increasing the efficiency of commercial banks in the insurance market by presenting integration models of the interaction of banks and insurance companies in the financial market of Ukraine. In particular: the organizational bases of the activity of commercial banks in the insurance market have been systematized; further developed the definition of "financial supermarket", which can be defined as the most viable option for the joint activities of commercial banks and insurance companies in the financial market.
Current state and prospects of development of bank insurance
Keywords: комерційний банк; страхова компанія; фінансовий ринок; банківське страхування; інтеграційні процеси; ринок страхування; моделі спільної діяльності; особливості взаємодії; фінансовий супермаркет; commercial bank; insurance company; financial market; bancassurance; integration processes; insurance market; models of joint activities; features of interaction; financial supermarket