Механізація вирощування гороху з обґрунтуванням конструкції і параметрів загортальної системи сівалки прямого посіву - Варакута, Андрій Володимирович; Varakuta, Andrii (ЦНТУ, 2024)
Під час виконання дипломної роботи аналіз сучасних технологій вирощування гороху показав, що підвищити рентабельність його виробництва можливо за рахунок покращення якості посівного процесу та створення сприятливих умов для активного росту рослин на початкових етапах вегетації, що безпосередньо впливає на формування майбутнього врожаю. В процесі модернізації сівалки прямого посіву СТС 2 була розроблена удосконалена загортальна система яка виконана комбінованою. На основі математичної моделі встановлено вплив геометричних параметрів робочої частини загортальної системи на виконання процесу загортання борозни. Теоретично отримана залежність величини деформації ґрунту в залежності від глибини обробки, стану і навантаження на робочу поверхню кілець загортальної системи. During the thesis, the analysis of modern technologies for growing peas showed that it is possible to increase the profitability of its production by improving the quality of the sowing process and creating favorable conditions for active plant growth in the initial stages of vegetation, which directly affects the formation of the future harvest. In the process of modernizing the direct sowing seeder STS 2, an improved wrapping system was developed, which is made combined. Based on the mathematical model, the influence of the geometric parameters of the working part of the wrapping system on the implementation of the furrow wrapping process was established. Theoretically, the dependence of the magnitude of soil deformation was obtained depending on the depth of processing, the condition and load on the working surface of the wrapping system rings.
Mechanization of pea cultivation with substantiation of the design and parameters of the covering system for a no-till seeder
Keywords: сівалка прямого посіву; загортальна система; рівномірність розміщення насіння; створення сприятливих умов; підвищення врожайності; no-till seeder; covering system; seed placement uniformity; creating favorable conditions; yield improvement