Установка для дослідження дії ударного навантаження при згині балки - Лушніков, В. М.; Чайковський, О. Б.; Златопольський, Ф. Й.; Свяцька, Л. П.; Хіоні, В. З.; Лук'яненко, С. В.; Lushnikov, V.; Chaikovskyi, O.; Zlatopolskyi, F.; Sviatska, L.; Khioni, V.; Lukianenko, S. (My University, 2010)
Установка для дослідження дії ударного навантаження при згині балки, яка містить: основу з регульованими гвинтами-ніжками; балку прямокутного поперечного перерізу, що опирається на закріплені на основі шарнірно-нерухому і шарнірно-рухому опори; штангу, закріплену на основі в середині між опорами і перпендикулярно до основи; вантаж, утримуваний у вихідному стані електромагнітом, закріпленим на кронштейні, ручним переміщенням якого по штанзі встановлюється задана висота падіння вантажу; вловлювач з внутрішньою конусною поверхнею, закріплений на балці, яка відрізняється тим, що для усунення трудомісткої ручної роботи по переміщенню кронштейна з вантажем, штанга має по всій довжині різьбу, по якій рухається гайка-шестірня, зчеплена з шестірнею вала електродвигуна, а для попередження реактивного прокручування кронштейна штанга має по всій довжині шліцьову канавку, по якій ковзає шліцьовий виступ кронштейна.
Installation for investigation of effect of impact load at beam bend
Keywords: згин балки; ударне навантаження; beam bend; impact load