Аналіз заходів та шляхи мінімізації втрат електроенергії в розподільчих мережах - Балаєнко, Євген Олексійович; Balaienko, Yevhen (ЦНТУ, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є аналіз заходів до вирішення задачі оцінки та зменшення втрат електричної енергії в розподільчих електричних мережах. Втрати електроенергії – один з найважливіших економічних показників електромережного підприємства. Їхня величина відбиває технічний стан і рівень експлуатації всіх передавальних пристроїв, стан систем обліку і метрологічне забезпечення парку вимірювальних приладів, ефективність енергозбутової діяльності тощо. Проблема оцінювання й зменшення втрат електричної енергії залишається важливим напрямком дослідження та підвищення енергоефективності розподілу електроенергії. Забезпечення системного підходу до шляхів та заходів щодо мінімізації цих втрат є першочерговою задочою. Результати магістерської роботи можуть бути використані в підприємствах електричних мереж (обленерго), підрозділах з енергозбереження, при керуванні режимами споживання електричної енергії. The purpose of the qualification work is the analysis of measures to solve the problem of assessment and reduction of electrical energy losses in distribution electrical networks. Electricity losses are one of the most important economic indicators of a power grid enterprise. Their value reflects the technical condition and level of operation of all transmission devices, the state of accounting systems and metrological support of the fleet of measuring devices, the efficiency of energy distribution activities, etc. The problem of estimating and reducing electrical energy losses remains an important area of research and improving the energy efficiency of electricity distribution. Ensuring a systematic approach to ways and measures to minimize these losses is a primary task. The results of the master's thesis can be used in electric network enterprises (regional energy company), energy conservation units, in managing the modes of electric energy consumption.
Analysis of measures and ways to minimise electricity losses in distribution networks
Keywords: втрати електроенергії; втрати потужності; система обліку електроспоживання; нормування втрат електроенергії; похибка вимірювання; electricity losses; power losses; electricity consumption accounting system; normalization of electricity losses; measurement error