Шестеренна гідромашина зовнішнього зачеплення - Кулєшков, Ю. В.; Бевз, О. В.; Руденко, Т. В.; Бородавкін, В. В.; Кулєшкова, К. Ю.; Kulieshkov, Y.; Bevz, O.; Rudenko, T.; Borodavkin, V.; Kulieshkova, K. (My University, 2006)
Шестеренна гідромашина зовнішнього зачеплення містить корпус, у циліндричних розточках якого розміщені шестерні зовнішнього зачеплення з зубцями евольвентного профілю, які сполучені між собою з коефіцієнтом перекриття зубчастого зачеплення . Окремі елементи, з яких складено вінець шестерень, повернені один відносно попереднього, послідовно на частину кутового кроку. Шестеренная гидромашина внешнего зацепления содержит корпус, в цилиндрических расточках которого расположены шестерни внешнего зацепления с зубцами эвольвентного профиля, которые соединены между собой с коэффициентом перекрытия зубчатого зацепления. Отдельные элементы, из которых составлены венцы шестерен, повернуты один относительно другого, последовательно на часть углового шага. A external gear hydro-machine has a body in cylindrical reborings of which pinion gears with teeth of involute profile are placed, those are connected to each other with contact ratio of . Separate elements of which the crown of the pinions is made are turned one with respect to another in sequence by part of angular pitch.