Вплив вологості зерна при обмолоті та післязбиральній доробці зернового вороху озимої пшениці на її травмування і насіннєві якості - Дерев'янко, Д. А.; Derevyanko, D. (КНТУ, 2011)
В статті проведено аналіз і узагальнення даних згідно проведених досліджень впливу вологості зерна при обмолоті та післязбиральній доробці зернового вороху озимої пшениці на її травмування і насіннєві якості. Висвітлено вплив вологості на травмування зерна при великій кількості перетинів на протязі всього агротехнологічного процесу збирання, післязбиральної обробки і посіву. The analysis and generalization of data of the influence of grain dampness under thrashing as well as under stubble treatment of winter wheat on its damage and seeding quality is given in the paper. The effect of dampness parameters on the grain damage under a great number of parameters during the agrotechnological process of harvesting, stubble treatment and seeding is shown in the paper.
Influence of humidity of grain at threshing and after to the collective revision grain-growing to the lots of winter wheat on her injuring and seminal internals
Keywords: зерно; вологість зерна; травмування зерна; шари насіннєвої оболонки