Ефективність застосування добрив при вирощуванні томатів в умовах Степу України - Зелінський, Владислав Янович; Zelinskyi Vladyslav (ЦНТУ, 2025)
В даній випускній кваліфікаційній роботі вивчено ефективність застосування добрив у технології вирощування томату в умовах Степу України. Мета досліджень - вивчити ефективність добрив при вирощуванні томату в умовах Степу України. Встановлено, що найбільш ефективним в умовах Степу України при вирощуванні гібриду томату Морелія F1 проводити передпосівне замочування насіння у розчині мікродобрива «ОРАКУЛ насіння» в рекомендованій виробником дозі у поєднанні з позакореневим підживленням мінеральним добривом Plantafol в рекомендованих виробником дозах на початку вегетації N30P10K10, під час бутонізації і цвітіння N10P54K10 та під час зав’язування плодів P25K50. This final qualification work studied the effectiveness of fertilizer use in tomato growing technology in the conditions of the Steppe of Ukraine. The purpose of the research is to study the effectiveness of fertilizers in tomato growing in the conditions of the Steppe of Ukraine. It was found that the most effective in the conditions of the Steppe of Ukraine when growing the Morelia F1 tomato hybrid is to pre-sow seeds in a solution of microfertilizer "ORAKUL seeds" in the dose recommended by the manufacturer in combination with foliar feeding with mineral fertilizer Plantafol in the doses recommended by the manufacturer at the beginning of the growing season N30P10K10, during budding and flowering N10P54K10 and during fruit setting P25K50.
The effectiveness of fertilizer use in tomato cultivation in the Steppe of Ukraine
Keywords: томат; добрива; позакореневе підживлення; tomato; fertilizers; foliar fertilization