Специфіка законів функціонування аварійно-рятувальних служб - Півень, А. О. (КНТУ, 2006)
В даній статті автор проводить огляд та осмислення основних законів функціонування аварійно- рятувальних служб, акцентуючи увагу на специфіці та певних особливостях даних законів, розглядає основні принципи, яким підпорядковується діяльність служб. Визначаються основні вимоги, яким мають відповідати дані служби під час створення, реконструкції, проектування чи вдосконалення. In the article an author conducts a review and comprehension of basic laws and conformities to the law of functioning of emergency-rescue services, accenting attention on a specific and certain features of the given laws, examines basic principles that activity of services submits to. The basic requirements, that the given services during creation must answer, reconstructions, planning or perfections, are determined.
Keywords: система; організація функціонування; закони та закономірності; аварійно-рятувальна служба; принципи; вимоги та властивості