Управління конкурентоспроможністю підприємств сільськогосподарського машинобудування - Жовновач, Р. І.; Zhovnovach, R. (ПП "Ексклюзив-Систем", 2015)
В монографії досліджуються теоретичні та практичні питання управління конкурентоспроможністю підприємств сільськогосподарського машинобудування. Розкриті підходи до сутності конкурентоспроможності підприємств, досліджено фактори, що визначають її рівень, представлено існуючі методи оцінювання конкурентоспроможності підприємств сільськогосподарського машинобудування та їх продукції. Велика увага приділена впливу споживачів на діяльність виробників сільськогосподарської техніки. Запропоновано удосконалення управління конкурентоспроможністю підприємств сільськогосподарського машинобудування на засадах маркетингового підходу, виходячи з інтересів виробників та потреб і можливостей споживачів. Монографія призначена для студентів економічних спеціальностей ВНЗ, викладачів, науковців, керівників підприємств, усіх, хто цікавиться проблемами управління конкурентоспроможністю підприємств сільськогосподарського машинобудування. The monograph examines the theoretical and practical issues of competitiveness management of agricultural machinery. Approaches to the essence of competitiveness of enterprises are opened, the factors determining its level are investigated, the existing methods of an estimation of competitiveness of the enterprises of agricultural mechanical engineering and their production are presented. Much attention is paid to the influence of consumers on the activities of agricultural machinery manufacturers. It is proposed to improve the management of competitiveness of agricultural machinery enterprises on the basis of a marketing approach, based on the interests of producers and the needs and capabilities of consumers. The monograph is intended for students of economic specialties of universities, teachers, scientists, business leaders, all who are interested in the problems of managing the competitiveness of agricultural machinery.
Management of competitiveness of agricultural machinery enterprises
Keywords: забезпечення конкурентоспроможності підприємства; управління конкурентоспроможністю; конкурентний ринок; нарощування конкурентоспроможності; ensuring the competitiveness of the enterprise; competitiveness management; competitive market; increasing competitiveness