Assessment of Risk Factors and Improvement of Transportation Technology for Temperature-Sensitive Cargo in Refrigerated Containers - Kulova D.; Boyko M.; Kosyakevych D.; Кульова Д. О.; Бойко М. В.; Косякевич Д. П. (ЦНТУ, 2026)
The article identifies risk factors associated with the transportation of temperature-sensitive cargo in refrigerated containers within the cold supply chain system using different modes of transport and their interaction, which can be taken into account when organizing intermodal, multimodal, and combined transportation. Based on the identified risk factors, hazardous situations characteristic of road transportation of such cargo are determined. The assessment of their criticality is carried out using the FMEA/FMECA methods. У статті розглянуто питання оцінювання небезпечних ситуацій та факторів ризику під час перевезення температурно чутливих вантажів у рефрижераторних контейнерах автомобільним транспортом, а також розроблення рекомендацій щодо удосконалення технології перевезення у системі холодового ланцюга постачання. Визначено фактори ризику перевезення температурно чутливих вантажів у рефрижераторних контейнерах у системі холодового ланцюга постачання різними видами транспорту та при їх взаємодії, що може бути враховано під час організації інтермодальних, мультимодальних і комбінованих перевезень тощо.
Оцінювання факторів ризику та удосконалення технології перевезення температурно чутливих вантажів у рефрижераторних контейнерах
Keywords: temperature-sensitive cargo; refrigerated containers; cold chain; cold chain logistics; температурно чутливі вантажі; рефрижераторні контейнери; логістика холодового ланцюга; взаємодія видів транспорту