Механізація вирощування озимої пшениці з модернізацією сівалки ASTRA 3.6 - Мандзюк, Роман Валерійович; Mandziuk, Roman (ЦНТУ, 2025)
У роботі досліджено механізацію процесу вирощування озимої пшениці в умовах сучасних викликів, спричинених воєнними діями на території України. Акцент зроблено на важливості озимої пшениці як провідної продовольчої культури, що забезпечує продовольчу безпеку та експортний потенціал країни. Розглянуто вдосконалення посівного процесу шляхом модернізації зернової сівалки ASTRA 3.6, що дозволяє підвищити точність висіву та знизити витрати ресурсів. Визначено переваги застосування модернізованого висівного агрегату, зокрема в зменшенні часу сівби, покращенні рівномірності розподілу насіння та підвищенні енергоефективності. This study explores the mechanization of winter wheat cultivation amid the modern challenges caused by the ongoing war in Ukraine. Emphasis is placed on the strategic role of winter wheat in ensuring national food security and supporting the country's export capacity. The research focuses on improving the sowing process through the modernization of the ASTRA 3.6 seed drill, enhancing seeding accuracy and reducing resource consumption. Advantages of the upgraded grain drill are identified, including reduced seeding time, improved seed distribution uniformity, and increased energy efficiency.
Mechanization of winter wheat cultivation with modernization of the ASTRA 3.6 seeder
Keywords: озима пшениця; посівна техніка; висівний агрегат; точність висіву; winter wheat; seeding machinery; seed drill; sowing accuracy