Статистичні джерела вивчення землеволодіння і землекористування в губерніях Правобережної України другої половини ХІХ ст. - Криськов, А. А. (ЦНТУ, 2020)
У тезах встановлено, що з кінця ХІХ ст. в Російській імперії існувало кілька видів статистичного обліку землеволодіння і землекористування (облік Центрального статистичного комітету (ЦСК) міністерства внутрішніх справ, облік, який здійснювався окремими міністерствами (наприклад, «Ежегодник министерства фінансов», де наявні матеріали про обсяги діяльності банків іпотечного кредиту), а також земська статистика).
Statistical sources for the study of land tenure and land use in the provinces of the right bank of Ukraine in the second half of the nineteenth century
Keywords: статистичні джерела; землеволодіння; землекористування; губернія; Правобережна Україна; Російська імперія