Методологічні засади забезпечення стабільного економічного розвитку промислових підприємств у стратегічній перспективі - Жовновач, Р. І.; Малаховський, Ю. В.; Zhovnovach, R.; Malakhovskyi, Yu. (My University, 2017)
Стаття присвячена вирішенню проблеми методологічного забезпечення стабільного розвитку промислових підприємств України у стратегічній перспективі. Розкрито сутність і генезис поняття «сталий розвиток промислових підприємств» та виокремлено основні його складові. Відзначено визначальне місце економічної складової як передумови формування сталого розвитку промислових підприємств. Наведено основні тенденції, відповідно до яких формувалися можливості та обмеження стабільного економічного розвитку промислових підприємств в Україні. Обґрунтовано необхідність структурування промисловості України на засадах сталого розвитку. Запропоновано удосконалення методологічних підходів до управління стабільним розвитком промислових підприємств на основі сегментації їх господарської діяльності та виокремлення сфер функціонування, що привабливі з точки зору зростання обсягу продажів, прибутковості та стабільності у стратегічній перспективі. The article discloses the ways to solve the problem of methodological framework for stable development of industrial enterprises of Ukraine in the strategic perspective. The essence and genesis of the concept "sustainable development of industrial enterprises" is defined and its main components have been outlined. The determining role of economic component as a prerequisite for the formation of sustainable development of industrial enterprises is specified. Basic trends that shape capabilities and limitations of sustainable economic development of industrial enterprises in Ukraine are formed. The necessity of structuring the industry of Ukraine on the basis of sustainable development is substantiated. Methodological approaches for improving sustainable management of industrial enterprises based on segmentation of economic activities and the allocation of areas of functioning that are attractive in terms of sales growth, profitability and stability in the strategic term were suggested.
Мethodological framework for sustainable economic development of industrial enterprises in strategic perspective
Keywords: стабільний розвиток; система управління підприємством; промислове підприємство; сегментація господарської діяльності; стратегічні зони господарювання; sustainable development; company management system; industrial enterprise; segmentation of economic activities; strategic businessunit