Обліково-інформаційне забезпечення формування звітності як основа прийняття якісних рішень - Смолева, Т. М. (ПУЕТ, 2021)
Система бухгалтерського обліку є основною формування звітності, яка є головним інформаційним джерелом для прийняття управлінських рішень. Сучасну систему управління підприємством, організацією, фірмою відрізняє складна інформаційна система, що пов’язано з обміном зовнішніх і внутрішніх інформаційних потоків, багатоваріантністю видів інформації, яка циркулює в системі управління. При цьому пріоритетна роль в даному процесі залишається за бухгалтерською інформаційною системою, що зумовлено формуванням саме в ній достовірної і повної інформації, як для будь якого рівня обліку та фінансових аналітиків. Це обумовлює необхідність забезпечення якості облікової інформації, що надається у фінансових звітах. The accounting system is the main reporting system, which is the main information source for making managerial decisions. The modern system of management of the enterprise, organization, the firm distinguishes a complex information system, which is connected with the exchange of external and internal information flows, the multivariance of types of information circulating in the system of management. At the same time, the priority role in this process remains on the accounting information system, which is conditioned by the formation of reliable and complete information, as for any level of accounting and financial analysis. This makes it necessary to ensure the quality of the accounting information provided in the financial statements.
Accounting and information provision of reporting as the basis for making quality decisions
Keywords: облікове забезпечення; якість прийняття рішень; фінансова звітність