Дослідження та програмна реалізація системи віддаленого адміністрування серверами за допомогою KVM-over-IP-перемикачів - Білан, Ярослав Дмитрович; Bilan, Yaroslav (ЦНТУ, 2024)
В даній випускній кваліфікаційній роботі за другим (магістерським) рівнем вищої освіти розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи віддаленого адміністрування серверами за допомогою KVM-over-IP-перемикачів. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи віддаленого адміністрування серверами за допомогою KVM-over-IP-перемикачів. Об’єктом дослідження є процес віддаленого адміністрування серверами за допомогою KVM-over-IP-перемикачів. Предметом дослідження є методи віддаленого адміністрування серверами за допомогою KVM-over-IP-перемикачів. Методи дослідження базуються на методах теорії комп’ютерних мереж, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи віддаленого адміністрування серверами за допомогою KVM-over-IP-перемикачів. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення. Розроблено зручний інтерфейс користувача. Наведені інструкції по роботі з програмними засобами. Програма може використовуватися на ПЕОМ з ОС Windows 10/11. Програму розроблено в середовищі Python. In this graduation thesis for the second (master's) level of higher education, software is developed, which is intended for the system of remote administration of servers using KVM-over-IP switches. The purpose of the development is the research and software implementation of the remote server administration system using KVM-over-IP switches. The object of research is the process of remote server administration using KVM-over-IP switches. The subject of research is methods of remote server administration using KVM-over-IP switches. Research methods are based on computer network theory methods, mathematical statistics methods, and software development methods. The result of the work is the software implementation of the remote server administration system using KVM-over-IP switches. In the process of working on the software model, an analysis of existing hardware and software was performed. All components of the developed software are fully described. A convenient user interface has been developed. Instructions for working with software tools are provided. The program can be used on a PC with Windows 10/11 OS. The program was developed in the Python environment.
Research and software implementation of a remote server administration system using KVM-over-IP switches
Keywords: комп’ютерна інженерія; адміністрування; сервер; KVM-over-IP-перемикачів; computer engineering; administration; server; KVM-over-IP switches