Скрипник, О. В.Клименко, В. В.Skrypnyk, O.Klymenko, V.2019-03-232019-03-232011Пат. на корисну модель 58308 Україна, МПК A22C 11/00. Спосіб кутерування м’яса та м’ясопродуктів / В. В. Клименко, О. В. Скрипник ; заявник і патентовласник Кіровоградський національний технічний університет. – № u201010959 ; заявл. 13.09.2010; опубл. 11.04.2011; Бюл. № 7. - 2 с.https://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/8680Спосіб кутерування м'яса та м'ясопродуктів, при здійсненні якого в кутер подають різні види сировини, харчові добавки, воду в кількості до 40 % і двооксид вуглецю до 10 % від маси сировини у вигляді твердих брусків для підтримання температури в процесі кутерування на рівні 12-15 °С. Подача двооксиду вуглецю в кутер проходить у вигляді твердих брусків, які являють собою льдогазгідратні капсули зі складом до 90 % газогідратів СО2 і до 10 % льоду,утворені шляхом заморожування суміші "вода + газові гідрати СО2". A method for chopping meat and meat products such that while performing thereof different kinds of raw material, food additives, water in amount of up to 40 % and carbon dioxide up to 10 % of the weight of the raw material as solid bars are fed into a meat chopper to maintain the temperature while chopping at the level of 12-15 °C. The carbon dioxide into the meat chopper is fed as the solid bars which are ice-gas-hydrate capsules with a content of CO2 gas-hydrates up to 90 % and up to 10 % of the ice made by freezing the mixture "water + CO2 gas hydrates".uk-UAм'ясокутеруваннягазовий гідратдвооксид вуглецюСпосіб кутерування м’яса та м’ясопродуктівMethod for chopping meat and meat productsOther