Метод покриття прямокутниками об’єктів топології мікросхем, що ґрунтується на використанні узагальненої діаграми Вороного - Савеленко, О. К.; Демиденко, А. В.; Savelenko, О.; Demudenko, А. (КНТУ, 2010)
Розглянуто проблему покриття багатокутників, що виникає під час підготовки вхідної інформації для приладів, які виконують виготовлення фотошаблонів. Вхідна інформація являє собою опис послідовності прямокутників. Вибір цієї послідовності більшою мірою визначає продуктивність цих приладів і якість отримуваних фотошаблонів. Прямокутники повинні знаходитися повністю в середині багатокутника, і кількість їх повинна бути мінімальною або близькою до мінімальної. Запропонований простий евристичний алгоритм, заснований на використанні діаграми Вороного, який покриває багатокутник без дірок з гострими внутрішніми кутами за допомогою прямокутників. The problem of covering polygons by rectangles that take place in input data preparation for integrated circuit layout generators is considered. Input data is the sequence of rectangles. Basically this sequence determines the productivity of these integrated circuit layout generator and quality of output photomask. The rectangles must lie entirely within the polygon and it is preferable to cover the polygon with as few rectangles as possible. The simple heuristic algorithm, based on the Voronoi’s diagrams, that cover hole-free polygon with acute interior angles by rectangles is presented.
Method for covering rectangles of objects topology circuits based on using generalized Voronoi’s diagram
Keywords: інтегральні схеми; діаграма Воронова; декомпозиція; покриття прямокутниками чотирикутника