Пристрій для пневмомасажу - Лушніков, В. М.; Чайковський, О. Б.; Хіоні, В. З.; Краснюк, Д. С.; Грицієнко, В. І.; Lushnikov, V.; Chaikovskyi, O.; Khioni, V.; Krasniuk, D.; Hrytsiienko, V. (My University, 2009)
Пристрій для пневмомасажу, що містить джерело підвищеного та зниженого тиску повітря, з'єднаний повітропроводами з колекторами підвищеного та зниженого тиску, які мають засоби корекції параметрів тиску повітря, блок управління, який керує засобами корекції тиску та пневморозподільниками, один вхід пневморозподільника з'єднаний повітропроводами з колектором зниженого тиску, другий - з колектором підвищеного тиску, а вихід з'єднаний повітропроводами з аплікатором, що накладений на тіло пацієнта, який відрізняється тим, що аплікатори розділені пружною герметичною діафрагмою на дві порожнини, одна порожнина між діафрагмою та тілом пацієнта з'єднана повітропроводом зі своїм пневморозподільником, а друга порожнина з'єднана з атмосферою за допомогою керованого пневмоклапана, з'єднаного з блоком управління.
Device for pneumatic massage
Keywords: пневмомасаж; pneumatic massage